Andreja Despot Jazbec “Želim biti suncokret”

U srijedu, 15.3.2023. u 18,00 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica svoju zbirku pjesama predstavit će Andreja Despot Jazbec.

U predgovoru zbirke pjesama Valentina Jandrašek piše „Pisanjem možeš napraviti bilo što”, zapisao je svojevremeno poznati i priznati autor C.S. Lewis. I doista, pisanjem možeš stvoriti i razoriti; pišući možeš nestati i (iznova) postati. Pisanje stvara život, a život pisanje. U stihovima Andreje Despot Jazbec pratit ćeš, dragi čitatelju, sve to. Posegnut ćeš za sjemenom nastajanja prijateljstava, uspomena i odnosa, korijenom postajanja, radovanja i življenja. Onog jednostavnog. Bliskog. I tvog i mog.

Andreja Despot Jazbec rođena je u Koprivnici. Nakon završetka srednje škole živjela je u Kanadi dvije godine, gdje je radila i pohađala školu Algonquin College u Ottawi (engleski jezik i kemija). Nakon povratka u Hrvatsku zaposlila se u farmaceutskoj kući Belupo gdje radi i danas, gotovo punih 30 godina. Supruga je i majka dvoje već velike djece te vlasnica psa. Voli sport, vožnju biciklom, glazbu, knjige i pisanje pjesmica. U svojim tekstovima većinom opisuje događaje iz svog života. Veselimo se Vašem dolasku!

Skip to content