Anđelko Brkić

Iako sam po struci strojarski tehničar, volim i uživam u likovnom stvaralaštvu. Živim i stvaram  u Koprivnici. Slikarstvom se bavim oko deset godina, a radovi su većinom u tehnici ulja i akrila, a najčešći motivi su mrtve prirode i ljudski lik. Rado slikam portrete.
Dosad sam imao osam samostalnih izložbi u Koprivnici, Ludbregu, Križevcima i Zagrebu (galerije Sunce 2017. i Zvonimir 2022.) te više desetaka skupnih izložbi, najčešće s HDLU Zagreb čiji sam član od 2015.god. I to u Starogradskoj viječnici grada Zagreba,
Europskom domu, galeriji Dubrava… Također djelujem u sastavu KUD Delovi u likovnoj sekciji.
Od 2015. redovito svake godine  izlažem na skupnim izložbama sakralnih motiva u Križevcima na Danima sv. Marka Križevčanina, a prisutan sam bio i na više od 70 humanitarnih likovnih kolonija u Hrvatskoj i inozemstvu.
Zadnjih godina sudjelujem na likovnim kolonijama Hrvatskog katoličkog liječničkog društva Zagreb, a isto tako i na njihovim skupnim izložbama u Zagrebu.


Uz brojna priznanja i zahvalnice dobitnik sam nekoliko priznanja Hrvatskog sabora kulture te su moji radovi izlagani u galerijama u Karlovcu 2017., Krapini 2019., Otočcu 2021. te ove godine u Zaboku kada je moj rad proglašen najboljim. Sonja Švec Španjol, mag. hist. art. napisala je: Nagrada za najuspješnije likovno djelo 2022. posve zasluženo otišla je u ruke Anđelka Brkića za rad „Sanjam“ , tehnika ulje na platnu. Tema portreta autoru nije predstavljala nepremostiv izazov. Anđelko Brkić kroz kompozicijski i likovno zahtjevan prikaz lica uz
specifično osvjetljenje i duboku boju blago definirane pozadine, uspio je utjeloviti i izraziti sve emocije asocijativno naznačene u naslovu „Sanjam“.

Moje radove moglo se vidjeti i na žiriranim natječajima grada Poreča na Profuturi za 2019.,2020. i 2022. godinu. Radovi su bili izloženi u Porečkoj Gradskoj vijećnici . Na žiriranom 9. Zagorskom trienalu u Krapini 2021. godine moj je rad, zajedno s radovima drugih akademskim slikarima, izložen u Gradskoj galeriji grada Krapine.

Kontakti:
mob: 098 876 853
mail: abrkic100@gmail.com

Skip to content