Ambasadori čitanja 2023 – Ranko Pavleš preporučuje

Ambasadori čitanja – Oni su obični ljudi, baš poput vas, idu u školu, bave se sportom, rade, posvećeni su obitelji, imaju hobije, nemaju puno vremena… Međusobno se razlikuju, no jedno ih povezuje: oni čitaju i čitanje im je važno!

Ako je izum tiska jedan od najvažnijih izuma u povijesti čovječanstva, onda je čitanje zasigurno jedna od najvažnijih i najkompleksnijih ljudskih vještina. Omogućuje nam da rastemo, osobno i profesionalno, omogućuje nam da putujemo kroz prostor i vrijeme, doživimo nevjerojatno, osjetimo nezamislivo. Čitatelji imaju tisuće različitih razloga za čitanje i svaki je duboko intiman i jednako vrijedan.

Prije dvije godine predstavili smo prve ambasadore čitanja Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica, naše drage korisnike i suradnike, a sada predstavljamo nove! Osim što su pristali podijeliti s vama svoje čitateljske priče, pripremili su za vas i preporuke knjiga. Pročitajte ih, možda otkrijete da su vam neki ljudi sličniji nego što mislite, barem u čitateljskom smislu!

Sve o ambasadorima čitanja možete pronaći ovdje: https://www.knjiznica-koprivnica.hr/ambasadori-citanja-2023/

Ranko Pavleš, ambasador čitanja Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica, u svoje slobodno vrijeme piše povijest srednjeg vijeka sjeverne Hrvatske (izašle četiri knjige) i povijest Koprivnice (za sada jedna knjiga). Čitanje. Dokumentarci i predavanja na YouTube-u.

Ranko o čitanju kaže: …jedan od najboljih izuma čovječanstva (nakon vatre, kreveta, čokolade…).” – Ranko Pavleš – Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica (knjiznica-koprivnica.hr)

Ranko preporučuje:

Dječaci Pavlove ulice / Ferenc Molnár

Roman o djetinjstvu družine dječaka koji pokušavaju obraniti svoj prostor za igru od druge, mnogo snažnije skupine. Ovaj roman generacijama oduševljava svoje čitatelje.

Svi krimići / Robert Galbraith (pseudonim od J.K. Rowling)
Svi romani / Goran Tribuson
Svi romani / Pavao Pavličić
Svi romani / Alan Bradley
Svi romani / William Lashner

Izvor: Ambasadori čitanja 2023. – Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica (knjiznica-koprivnica.hr)

Skip to content