9. Međunarodni jazz festival “Fest Jezza” Koprivnica

Darko Rundek i Jazz orkestar HRT-a otvaraju ovogodišnji Fest Jazza Koprivnica
9. izdanje Međunarodnog jazz festivala “Fest jazza” Koprivnica od 7. do 8. srpnja 2023. godine u Koprivnici

U programu ovogodišnjeg ‘Fest Jazza’ nastupit će 6 glazbenih sastava i glazbenici iz Hrvatske, Brazila, Italije, Njemačke, Indije i Portugala

Koprivnički jazz festival „Fest jazza Koprivnica’ i ove će godine u sklopu poznate glazbene manifestacije drugog vikenda u srpnju ugostiti blizu stotinu glazbenika iz Hrvatske, Italije, Brazila, Portugala, Indije i Njemačke, koji će nastupiti u jutarnjim i večernjim programima festivala. Ovo će biti deveto izdanje festivala već dobro poznatog svim ljubiteljima jazza, dobre zabave i ljetnih koncerata. U dva dana festivalskog programa, a pod neizostavnim motom ‘Dijelimo radost i glazbu’ / ‘Share happiness & music’ Koprivnica ponovno postaje središte glazbenih zbivanja.

Foto by Bojan Koštić

‘Fest Jazza’ započinje u petak, 7. srpnja 2023. godine od 16,00 sati bubnjarskom radionicom u Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić pod vodstvom mentora Clàudia Infante, jednog od najpoznatijih brazilskih bubnjara. Osim brojnih snimanja u studiju i turneja s poznatim brazilskim glazbenicima Clàudio redovito vodi tečajeve i radionice sviranja bubnjeva i udaraljki diljem Brazila, Južne Amerike i SAD-a. U Koprivnici će u sklopu dvosatnog programa polaznicima približiti brazilske i latino-američke ritmove, a na radionici mogu besplatno sudjelovati bubnjari početnici i napredni svirači.

Darko Rundek Foto by Renato Branđolica
Jazz orkestar HRT-a Foto by Jasenko Rasol

Glazbeni program na Zrinskom trgu započinje u petak, 7. srpnja 2023. godine od 20,00 sati, nakon svečanog otvorenja festivala, koncertom Darka Rundeka i Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije pod vodstvom Mirona Hausera. Ovaj jedinstveni projekt koji Rundekove bezvremenske hitove predstavlja u novim aranžmanima za big band objavili su na zajedničkom albumu ‘Za vašu poslijepodnevnu razonodu’ koji je ove godine i nagrađen Porinom za ‘najbolji album pop glazbe’ i najbolji aranžman’ (Miron Hauser za skladbu Ena). Darko Rundek uz članove Jazz orkestra HRT-a, u suradnji s Majom Rivić i Igorom Pavlicom na ‘Fest Jazza Koprivnica’ izvest će svoje najveće hitove kao što su Šejn, Ena, Šal od svile, Bi mogo da mogu, Uhode, Čudne misli, Apokalipso, Ruke, Ti i ja i mnoge druge.

Michelangelo Scandroglia

Koncertom Michelangela Scandroglia, zvijezde mlade generacije talijanskog jazza, nastavlja se suradnja koprivničkog festivala s Talijanskim institutom za kulturu u Zagrebu. Michelangelo je s 24 godine već osvojio neke od najvećih glazbenih nagrada u Europi – uključujući pobjedu na Riga International Jazz Bass Competition, Conad Jazz Contestu u sklopu festivala Umbria Jazz (s Paolom Fresuom u žiriju) i na najprestižnijem španjolskom jazz natjecanju Getxo gdje je pobijedio sa svojim kvintetom 2021. godine. Na Fest Jazza Koprivnica predstavit će svoj album ‘In the Eyes of the Whale’.

Balkan Zoo ansambl i Nina Ćorić Foto by Doringo Photography

Prvi dan festivala zatvorit će koncert Balkan Zoo ansambla i Nine Ćorić u klubu Nautilus, Trg mladosti 18, Koprivnica. Oni izvode glazbu balkanskih elemenata u novim modernim jazz aranžmanima, a kako sami kažu, svojom interpretacijom romske glazbe žele izgraditi nove mostove razumijevanja i doprinijeti pozitivnim promjenama u društvu.

Puhački orkestar Virje

Kao i svake godine do sada, svira se i u subotnjem jutarnjem terminu 8. srpnja 2023. godine od 10,00 sati kada će se na Zrinskom trgu predstaviti Puhački orkestar Virje koji okuplja 40-ak aktivnih članova, a dirigent je Josip Pankarić

Amália Baraona Foto by Bojan Koštić

U večernjem programu drugog dana, 8. srpnja 2023. godine, ‘Fest Jazza’ nastupa poznata portugalska jazz glazbenica Amália Baraona sa svojim kvintetom koja će u Koprivnici predstaviti svoj najnoviji četvrti studijski album ‘Everyday a Little Love’ u društvu renomiranih glazbenika Martina Gjakonovskog – njemačkog kontrabasista makedonskih korijena, brazilskog bunjara i perkusionista Claudia Infante, te hrvatskih glazbenika Viktora Lipića (klavijature) i Mire Kadoića (flauta i saksofon).

The Bodhisattwa Trio i Mimika Orkestar Foto by Bojan Koštić

Ovogodišnji jazz festival 8. srpnja 2023. godine, zatvara koncert indijskog sastava The Bodhisattwa Trio i hrvatskog Mimika Orkestra koji će po prvi put uživo izvesti svoj nedavno objavljeni album ‘Frontier’ koji žanrovski kombinira jazz i suvremenu europsku klasičnu glazbu uz utjecaje indijske tradicionalne glazbe, drum’n’bassa i rocka.

U slučaju lošeg vremena koncerti u sklopu festivala održat će se u Domu mladih Koprivnica, Hrvatske državnosti 10, Koprivnica.

Ulaz na sve programe je slobodan. 

Više informacija o festivalu saznajte na web stranici: Fest Jazza 2023. | Koprivnica 07.-08.07.

Facebook: https://www.facebook.com/festjazza/

Instagram: https://www.instagram.com/fest_jazza/

ORGANIZATOR: Udruga glazbenika i ljubitelja jazz glazbe Jazz klub Koprivnica

GLAVNI POKROVITELJI festivala su Grad Koprivnica, Ministarstvo kulture i medija RH, Talijanski institut za kulturu u Zagrebu, Carlsberg Croatia i Podravska banka. Festival su podržali i mnogi pojedinci, volonteri i sponzori.

Vidimo se 7. i 8.  srpnja 2023. na 9. „Fest Jazza“ Koprivnica!

Zrinski trg, Koprivnica

INTERNATIONAL JAZZ FESTIVAL ‘FEST JAZZA KOPRIVNICA’ 2023., 7.-8.srpnja 2023., Koprivnica

7.7.2023. (petak)

16:00 ‘A JOURNEY TO THE CENTER OF THE RHYTHM’ – Bubnjarska radionica – Clàudio Infante (BR)

19:30 SVEČANO OTVORENJE FESTIVALA

20:00 DARKO RUNDEK & JAZZ ORKESTAR HRT-a (HR)

21:30 MICHELANGELO SCANDROGLIO QUINTET (ITA)

23:00 BALKAN ZOO & NINA ĆORIĆ (HR) + JAM SESSION

08.07.2023. (subota)

10:00 JUTARNJI JAZZ: PUHAČKI ORKESTAR VIRJE

20:00 AMÀLIA BARAONA QUINTET (PT/HR/BR)

21:30 THE BODHISATTWA TRIO & MIMIKA ORCHESTRA (IND/HR)

23:30 AFTER FEST JAZZA + JAM SESSION

LOKACIJE:

Dom mladih Koprivnica – Hrvatske državnosti 10, Koprivnica

Glavna pozornica – Zrinski trg, Koprivnica

Klub Nautilus – Trg mladosti 18, Koprivnica

Umjetnička škola Fortunat Pintarić – Svilarska 12, Koprivnica

Foto by Bojan Koštić
Skip to content