9. Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta / FIUK 25. – 27.8.2022.

Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta (FIUK) ove će se godine održati od 25. do 27. kolovoza. Festival u tri dana nudi posjetiteljima izvedbe performansa, predstava i koncerata, organizira ga udruga Mamuze, a festival okuplja nezavisna kazališta i umjetnike, amatere, mlade i neafirmirane umjetnike kao i udruge i druge organizacije koje se bave nezavisnom kulturom.

Jedna od glavnih okosnica FIUK-a jest smještanje scena na različite lokacije u gradu, a ulaz na sve izvedbe je besplatan. Time se želi postići interakcija između izvođača i publike s gradskim prostorima, potaknuti posjtetitelje na promatranje vlastitog grada kao umjetničke kulise, ali i stvoriti simboličan teatar u kojem mogu sudjelovati svi; umjetnost treba biti dostupna svima.

Na festivalu će posjetitelji moći pogledati dvije predstave te nekoliko performansa i koncerata, a gostuju Tena Antonija Torjanac, Andrej Zbašnik, Ivan Grobenski, Umjetnička organizacija Gllugl, Umjetnička organizacija LOFT i kazališna skupina Clou te glazbenici Revirgin, tonota, ManMachine i Lepša Brena.

Detalje o programu posjetitelji mogu pratiti i na web stranici festivala: www.fiuk.com.hr, a u slučaju kiše izmjene lokacija biti će najavljene na facebook stranici.

Skip to content