15. Međunarodni susret dječjih folklornih grupa „U bakinom krilu“

15. Međunarodni susret dječjih folklornih grupa “U bakinom krilu” održava se 30. rujna i 1. listopada 2023. godine u sklopu manifestacije “Podravski motivi”.

Ovaj festival organizira Folklorni ansambl “Koprivnica”, uz podršku Saveza Alpe Jadran, Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice i Turističke zajednice grada Koprivnice.

Festival će nas oduševiti raznovrsnim programom s dječjim folklornim grupama iz Austrije, Slovenije i Hrvatske. Očekuje nas putovanje kroz čaroliju dječje kulturne baštine, oblikovane kroz ples, glazbu, igre i prekrasne narodne nošnje.

Vrhunac događanja očekuje nas u subotu 30. rujna 2023. godine kada će se najmlađi čuvari dječjeg folklornog bogatstva okupiti s početkom u 16:00 na Zrinskom trgu. Pozivamo sve mlade i djecu da im se pridruže na plesnoj radionici, gdje će zajedno zakoračiti u svijet tradicionalnih dječjih plesova i glazbe. Nakon plesne radionice, slijedi svečani mimohod sudionika, dok će nas koncert s početkom u 17:00 odvesti na nezaboravno putovanje kroz različite folklorne izričaje.

Međunarodni susreti dječjih folklornih grupa slave bogatstvo i ljepotu folklora te promiču našu kulturnu baštinu. Okupljanjem djece i mladih iz raznih dijelova Europe potiče se dijeljenje tradicije, plesa i glazbe te izgradnja mostova između kultura.

Stoga vas s radošću pozivamo da nam se pridružite na ovogodišnjem Festivalu, te zajedno s nama uživate u raznolikosti izvedbi i proslavi tradicijske kulture.

Popis sudionika:

FS Hajdenjaki, Dolnja Pula (Austrija)

AFS Študent, Maribor (Slovenija)

KUD Croatia, Zagreb (Hrvatska)

KUD „Klaruš „Maruševec, Maruševec (Hrvatska)

HKUD Petar Zrinski, Vrbovec (Hrvatska)

FA „Koprivnica“, Koprivnica (Hrvatska)

Skip to content